Værdianalyse

Svaret kan ligge her

Jeg ved, at du også kan leve i overensstemmelse med dit autentiske jeg og føle en større livstilfredshed på et dybere plan. Det kan du, selvom du lige nu ikke ved, hvad du i virkeligheden gerne vil.

Med en Værdianalyse bliver du nemlig helt skarp på, hvad der i virkeligheden motiverer dig og giver dig glæde (nej, det er hverken bilen, lønforhøjelsen eller rejsen til Cuba), ligesom du får helt konkrete værktøjer til at leve et liv, du trives i – både på job og derhjemme og i samspillet mellem dem.

Jeg går ud fra, at du er landet på siden her, fordi der er noget der ‘skurrer’. Der er noget, der ikke føles helt rigtigt, men du ved ikke, hvad du kan gøre ved det – eller om der overhovedet er noget at gøre.

Det er der. Der er ingen der behøver at gå rundt med en følelse af, at noget er forkert, når der findes en løsning. Der er også en løsning for dig. Det ved jeg.

Hvad er værdier – og hvorfor er det så vigtigt at kende dem?

Dine værdier og rækkefølgen af dem er helt afgørende for dine valg, dine handlinger og dine prioriteringer – i alle aspekter af dit liv.

Langt de fleste af os er bare ikke bevidst om vores værdier. Derfor er det også de færreste, der i virkeligheden kan træffe valg ud fra hvem, de i er inderst inde.

Det kan f.eks. være, at du ubevidst sætter ‘anerkendelse’ over ‘kærlighed’.

Det betyder, at du kan gå og fortælle dig selv og andre, at du gerne vil finde en partner, men når det bliver fredag eftermiddag, og du har valget mellem at arbejde lidt videre (og få chefens anerkendelse) eller at gå ud med dine veninder og måske/måske ikke møde en potentiel partner – ja, så vælger du arbejdet.

Det stemmer bare ikke overens med dit egentlige (og ubevidste) ønske om at finde kærligheden.

På den måde vil du søge mere og mere at det, du tror, der betyder noget fro dig (f.eks. anerkendelse fra chefen), men det vil ikke give dig en egentlig glæde, fordi det på et dybere plan slet ikke er det, du længes efter.

Når du træffer valg, der ikke afspejler, hvem du i virkeligheden er, er det ofte en af årsagerne til, at du er havnet et sted i dit liv, hvor du tænker: “Er det virkelig det? Jeg drømmer om så meget mere, og jeg føler, at jeg kan så meget mere.”

Værdiarbejdet går altså ud på at klarlægge dine virkelige værdier – dine virkelige ønsker – og give dig bevidstheden om dem, så du kan træffe (nye) valg, der stemmer (mere) overens med dig og dine dybereliggende ønsker.

Der er ikke en ‘rigtig’ eller ‘forkert’ rækkefølge af værdier

I virkeligheden er der kun konsekvenser af din nuværende rækkefølge – både positive og negative. Når vi laver værdiarbejdet finder vi ud af, om du ønsker de nuværende konsekvenser, eller om du ønsker noget andet.

I så fald er det muligt at justere dine værdier, så du kan træffe nogle andre valg.

Du er nemlig ikke født med dine nuværende værdier, og du har ikke selv valgt dem. Dine værdier er derimod tillært som et resultat af dine livserfaringer. Rækkefølgen af dine værdier (og dermed din prioritering) kan ændres gennem bevidste valg.

Når du først bliver bevidst om, hvilke værdier du egentlig ønsker at leve efter, kan du ændre og justere dem, så de i højere grad afspejler, hvem du er, og hvad du drømmer om på et dybere plan, så du kan leve i grundlæggende tilfredshed (og nej – vi kan ikke være 100% tilfredse hele tiden. Men vi kan øge vores tilfredshed betragteligt. Det kan du også).

“Værdiarbejdet er et af de stærkeste værktøjer, jeg kender. Det giver dig et valg. Et valg om at gøre noget andet – med vilje.” – Signe Birkum

Min metode

Når du kommer til en Værdianalyse hos mig, går jeg ud fra, at du ikke kender til værdiarbejdet, og at du ikke endnu kender dine egne værdier eller rækkefølgen af dem – også selvom du tidligere har snuset lidt til det.

Det gør jeg, da jeg (desværre) oplever, at klienter, der tror, at de har beskæftiget sig med værdier, ofte er blevet forledt til at forveksle begreberne ‘overfladeværdier’ og ‘grundværdier’ – hvilket i værste fald ikke fører til den positive ændring i deres liv, som de egentlig søger.

Hvis du derfor tidligere har beskæftiget dig med værdiarbejde, men ikke synes, at det gav dig noget, er det sandsynligvis fordi, facilitatoren af din proces ikke har været tydelig omkring forskellene i de forskellige værdibegreber.

Jeg ved, at værdiarbejdet kan gøre en stor forskel. Det handler ‘bare’ om at gøre det rigtigt.

Hos mig består Værdianalysen derfor af 2 dele:

 1. Selve værdianalysen, hvor vi fastlægger dine vigtigste værdier og rækkefølgen af dem (og jeg holder dig fast, til vi har fundet dine virkelige værdier – grundværdierne)
 2. En proces, hvor vi finder konkrete forslag til, hvordan du i din hverdag kan efterleve dine (nye) værdier – helt konkret, så det ikke blot bliver ved snakken. Jeg vil nemlig sikre mig, at du rent faktisk kan omsætte dine værdier til reel handling, allerede når du går ud ad døren
Signe Birkum lifecoach

Værdianalysen er blandt andet til dig, der

 • Føler en grad af utilfredshed eller mangel på mening (i dit liv)
 • Har svært ved at jonglere alle dine livsområder, f.eks. dit job, dine børn, din partner, din familie, din træning, dine venner etc.
 • Kan føle dig som en lus mellem to negle, når det kommer til den dårlige samvittighed over for f.eks. dine børn, når du arbejder over – eller omvendt
 • Kæmper med at finde ud af, hvad du skal fokusere på (i livet)
 • Ikke helt ved, hvad du vil
 • Mangler en retning på de større linjer
 • Gerne vil have konkrete værktøjer til at ændre noget – allerede i morgen

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du er sikker på, at en Værdianalyse er det, du har brug for, og at jeg er den rigtige til at hjælpe dig, er der ingen grund til at spilde tid på en afklaringssamtale. Så vil jeg anbefale dig at booke tid til selve Værdianalysen med det samme.

Du kan se mine ledige tider her og booke det tidspunkt, der passer dig bedst.

Er du i tvivl, om en Værdianalyse er det rigtige for dig?

Vil du gerne være sikker på, at Værdianalysen er det rigtige valg for dig, eller vil du undersøge, om der er den rigtige kemi mellem os, er du altid velkommen til at booke en gratis og uforpligtende afklaringssamtale.

Til den gratis afklaringssamtale samler jeg en masse viden om dig og din situation, som vil hjælpe mig til at hjælpe dig. Samtalen er helt uforpligtende og varer 15-20 minutter.

Du kan læse mere om mine gratis afklaringssamtaler, se mine ledige tider og booke tid her

Efter vores samtale finder vi sammen ud af, om du har lyst til at fortsætte med en Værdianalyse, eller om der er et af mine andre tilbud, der passer bedre til dig. Du kan selvfølgelig også vælge at takke nej til mere og eventuelt finde en anden Coach.

Hvor og hvordan foregår en Værdianalyse?

Processen varer 3 timer og foregår fysisk på mit kontor i København. Jeg tilbyder ikke telefoniske Værdianalyser, da vi i processen bruger både post-its, whiteboard og andre hjælpemidler.

Det er min erfaring, at netop de fysiske hjælpemidler er vigtige i forhold til at give dig den bedste forståelse af dig selv, dine værdier og dine dybereliggende ønsker og drømme.

Inden vores session får du en mail med lidt valgfri forberedelse, så vi udnytter tiden bedst muligt.

Du får altså:

 • Mulighed for en gratis og uforpligtende afklaringssamtale
 • En mail med frivillige hjemmeopgaver inden sessionen, så vi udnytter tiden bedst muligt (afsæt gerne 45 minutter til forberedelse)
 • En 3-timers intensiv Værdianalyse på mit kontor i København
 • Mulighed for selv at booke og aflyse din tid i min kalender (op til 12 timer før)
 • Du kan du booke din første tid allerede om 5 minutter
 • Ingen eller kort ventetid – du kan komme til med det samme; sandsynligvis allerede i denne uge

“Det handler om at starte.

Find modet til at tage det første skridt.

Ellers bliver du, hvor du er i dag.”

— Signe Birkum | Certificeret Life & Business Coach

En fin, lille e-mail- alle mandage 52 uger om året - gratis

Skab gode hverdage for dig - og skab gode dage for dem omkring dig.