Min historie

Jeg brænder for, at du (også) tør lytte til din indre stemme.

Jeg hedder Signe Birkum, og jeg er Certificeret Life & Business Coach.

Det har jeg ikke altid vidst, at jeg skulle være. Langt fra. I 2012 sad jeg i en stilling som eksportrådgiver for Udenrigsministeriet på generalkonsulatet i München.

Det var det, jeg troede, jeg skulle. Det var det, jeg havde knoklet for.
“For sådan var jeg, jo.”

Problemet var, at det ikke var det rigtige for mig. Ikke i virkeligheden. Ikke når jeg for alvor turde mærke efter.

Men det krævede mod og et langt tilløb at indse, at jeg var havnet det forkerte sted. Og det krævede endnu mere mod at sige farvel til det hele – uden at vide, hvad jeg så skulle, eller hvor jeg skulle ende.

Det var svært. Men det var nødvendigt.

I dag har jeg videreuddannet mig, så jeg kan forfølge det, jeg i virkeligheden brænder for:

At hjælpe dig og andre til at turde lytte til det, der i virkeligheden kalder og at give dig modet og værktøjerne til at handle på det.

“Jeg får energi af at se andre (turde) udfolde deres virkelige potentiale – og ikke længere forsøge at tilpasse sig verden og andres forventninger.”
– Signe Birkum

Signe Birkum lifecoach

Det kræver mod at spørge dig selv, om det er nu, du skal sige farvel. Til jobbet, til forestillingen om, hvad du skal eller til dine gamle fortællinger om, hvem du er.

Hvem er du?

Jeg var sådan en, der “var god til sprog.” Jeg var sådan en, der “drømte om en karriere inden for diplomatiet.”

Jeg var sådan en, der “ikke skulle giftes – og slet ikke i hvid kjole.”

Hvad betød de her fortællinger for mig?

De betød, at jeg som single arbejdede i nogle ret krævende job på forskellige generalkonsulater og ambassader. Det gjorde jeg, indtil den dag, jeg ikke kunne mere.

Jeg sled mig ned, inden jeg fyldte 35.

Fordi jeg ikke lyttede til alt det, der fortalte mig, at jeg var på afveje. I stedet lyttede jeg til mine gamle selvfortællinger om, hvem jeg var.

Jeg har måttet sige farvel til mine gamle fortællinger én ad gangen:

Farvel til det job, jeg troede, jeg skulle have – uden at vide, hvad jeg så skulle.

Farvel til ideen om, at jeg ikke skulle giftes – da jeg fandt kærligheden og endte med at købe en perlebesat kjole med et slæb på to meter.

Har jeg i dag sagt farvel til alle mine gamle fortællinger?

Nej.

Det er et on-going arbejde – også for mig. Det er også et meget spændende arbejde, der kræver nysgerrighed, åbenhed og mod.

Og det er først, når vi langsomt slipper vores gamle, begrænsende fortællinger og begynder at lytte til alt det, der virkelig kalder, at vi finder den ægte glæde. At vi opnår en større balance i livet.

Kommer vi nogensinde helt i mål?

Det tror jeg egentlig ikke.

Men du kan nå langt. Det ved jeg. For jeg har selv gjort det.
 

Fra Udenrigsministeriet til forfatter – til selvstændig Coach

Mens  jeg tog min kandidatuddannelse på CBS havde jeg ét mål: At arbejde i udlandet som eksportrådgiver for Udenrigsministeriet. Det lykkedes hurtigt.

Som 29-årig sad jeg så der i München. Jeg havde nået mit mål og alt det, jeg havde kæmpet for i så mange år op gennem uddannelsessystemet.

Problemet var bare, at jeg ikke var glad. Faktisk var jeg ret ulykkelig. Jeg vidste bare ikke hvorfor, og jeg vidste bestemt ikke, hvad jeg skulle gøre ved det. Jeg havde jo alt!

På et tidspunkt havde jeg ikke andre muligheder end at sige mit på papiret gode job op og flytte tilbage til Danmark. Jeg havde ikke noget andet job på hånden, og jeg havde ikke noget sted at bo.

Men hvis jeg skulle passe på mit psykiske helbred, var det nødvendigt at tage hjem.

Det kan du da ikke?!

Hvad har du tænkt dig?

To spørgsmål, jeg ofte hørte i den periode. Og jeg blev provokeret. Jeg blev SÅ provokeret af, at det tilsyneladende ikke var grund nok til at sige mit job op, at jeg var bundulykkelig.

“Det vigtigste må vel være vores mentale velbefindende. Ikke?”
– Signe Birkum
 

Det tog fem år

I  mit lånte sommerhus i Vordingborg (hvor jeg boede i tiden efter  München, fordi jeg ikke havde andre steder at tage hen) begyndte jeg at skrive en roman: En roman om at ligge under for andres og egne forventninger i en sådan grad, at man glemmer sig selv.

Jeg vidste ikke, hvordan man skriver en roman. Men det føltes vigtigt, og jeg meldte mig derfor til det ene skrivekursus efter det  andet.

Det tog fem år at skrive bogen færdig, mens jeg havde fuldtidsarbejde (på det tidspunkt på den østrigske ambassade i København).

I november 2018 udkom ‘Mammut’ – 2 uger før mit bryllup. Det var en ret hektisk periode, men jeg endte bl.a. i Alt for Damerne og på  forsiden af Frederiksborg Amts Avis.

Det var stort at blive omtalt som én, der følger sine drømme og vender omverdenens forventninger ryggen.

På rette vej: Coach-uddannelse, træner og mentor

Jeg kunne mærke, at jeg var på rette vej. At inspirere andre til at gøre det samme, fordi jeg kendte konsekvenserne af ikke at lytte til  sine drømme og sin (stille) indre stemme.

Fordi det føltes rigtigt, begyndte jeg så småt at undersøge, hvordan jeg kunne udvikle min faglighed til også at omfatte det med at rådgive og hjælpe andre. Det var sådan, jeg kom i kontakt med coaching.

Jeg startede på Coach-uddannelsen hos Sofia Manning, seks måneder efter ‘Mammut’ udkom. I dag er jeg træner og mentor på uddannelsen.

Primært arbejder dog jeg som selvstændig Life & Business Coach, hvor jeg hjælper dig til at skabe et arbejdsliv, du trives i – både fagligt og personligt.

Fordi jeg kender konsekvenserne af ikke at gøre det.

“Det handler om at starte.

Find modet til at tage det første skridt.

Ellers bliver du, hvor du er i dag.”

— Signe Birkum | Certificeret Life & Business Coach

En fin, lille e-mail- alle mandage 52 uger om året - gratis

Skab gode hverdage for dig - og skab gode dage for dem omkring dig.