Signe anbefaler

- mine bedste anbefalinger til din personlige udvikling

Bøger:

Sofia Manning: Hvad venter du egentlig på?

Den første bog, jeg stødte på, der for alvor ændrede min livsbane. Jeg læste den på stranden om sommeren, og en måned senere tilmeldte jeg mig Sofias Iværksætteruddannelse (som desværre ikke udbydes længere).

I bogen får du trin for trin-værktøjer til at gøre op med dine mønstre, vaner og frygt, så du kan få mere ud af tilværelsen.

https://sofiamanning.dk/

 

Sofia Manning: Coaching

Det her er – for mig – grundbogen i Coaching. Seks trins-modellen, som gennemgås i bogen, er grundlaget for min Coaching-uddannelse og den samtaleteknik, som Coaching er.

I bogen får du redskaber til din personlige udvikling og til at opdage dit personlige potentiale. Bogen er lettilgængelig med en masse eksempler og praktiske værktøjer. 

 

John Strelecky: Cafeen ved verdens ende

Endnu en af de bøger, der satte min egen rejse i gang. En stor bog i lille format

“Nogle timers ophold på en lille café midt i ingenting bliver et vendepunkt for den stressede og retningsløse John. På caféens menukort opdager han tre spørgsmål: Hvorfor er du her? Frygter du døden? Er du tilfreds?”

En af mine yndlingsbøger.

 

Gay Hendricks: The Big Leap (engelsk)

En af de mest tankevækkende bøger, jeg har læst. Den er ikke specielt let tilgængelig, men tager du dig tiden, vil du opdage sider af dig selv, som du ikke troede fandtes.

“The Big Leap” demonstrerer hvordan man overkommer barrieren til succes ved at overvinde falsk frygt og overtro. Bogen indeholder brugbare, effektive råd til at opnå et bedre liv. Det handler om overvinde den indre modstand og turde tage det store spring.”

https://hendricks.com/

 

Tony Robbins: Væk din indre gigant (udgået fra forlaget, kan lånes på biblioteket)

‘Biblen’ inden for Coaching med efterhånden en del år på bagen. Sofia Manning, som har den førende Coaching-uddannelse i Danmark, og som jeg har taget min uddannelse hos, er uddannet og har arbejdet en årrække hos Tony Robbins.

I bogen får du Tonys program, der skridt for skridt lærer dig de basale metoder til at opdage dit sande formål, så du kan tage kontrol over dit liv.

https://www.tonyrobbins.com/

 

Elizabeth Gilbert: Big Magic

Måske har du læst bogen eller set filmen med Julia Roberts, der hedder ‘Spis, Bed, Elsk’? Selvsamme forfatter har skrevet en inspirerende bog om at få mere kreativitet ind i dit liv. For mig er bogen i passager lidt for højtflyvende, men som helhed kan jeg varmt anbefale den.

“Big Magic er en lettilgængelig og konkret bog til dig, der gerne vil leve et mere kreativt liv, uanset hvad du arbejder med, eller hvor dygtig du er.”

 

Morten Albæk: Ét liv, én tid, ét menneske

En bog, som mange af mine klienter har læst. Det sker ikke så sjældent, at en klient indleder en af vores første sessioner med “Ja, jeg læste jo Morten Albæks bog….”

“I “Ét liv Én tid Ét menneske” kritiserer den danske filosof og erhvervsleder Morten Albæk idéen om, at man ved at sætte klarere grænser mellem arbejdstid og fritid, kan løse dette seriøse problem. Ifølge Morten Albæk findes svaret snarere ved at skabe sig et meningsfuldt liv. Ét liv Én tid Ét menneske” handler om evnen til at skelne mellem tilfredshed, lykke og mening i livet.”

 

Pernille Melsted: Sæt dig selv fri

Her er en bog, der på en relativt overskuelig måde kan give dig et – tør jeg næsten love – helt nyt perspektiv på dig selv og hvem, du er. I bogen får du indblik i dine lys- og skyggesider, så du kan se dig som et helt menneske.

Netop at se os som hele mennesker er – for mig – grundlaget for at finde ud af, hvad vi skal i vores (arbejds-)liv.

“Sæt dig selv fri” får dig til at stille dig selv alle de svære spørgsmål. Hvem er du egentlig, når det kommer til stykket, og hvordan blev du den person? At lære sig selv at kende er grundessensen af denne bog. Med øvelser og idéer til refleksion, får du en hel masse ting at tænke over, og det vil hjælpe dig med at sætte dig selv fri.”

https://pernillemelsted.com/

 

Pernille Melsted: Find din passion på 4 uger

En god grundbog til dig, der først skal til at undersøge, hvad du egentlig drømmer om. Pernilles sprog er helt skønt, og opgaverne i bogen er meget indbydende og overskuelige.

“… denne bog kan være med til at give dig en enorm selvindsigt. Ved hjælp af cases, eksempler og værktøjer kan du få hjælp til at definere hvad dine særlige talenter, drømme og interesser er, og hvilke mål du skal arbejde dig frem i mod her i livet.”

 

Podcasts:

Birgitte Sølvstein – Psykologen i øret

“Psykolog Birgitte Sølvstein taler her om, hvordan du kan leve et liv med mindre stress og mere ro, glæde og mening og alt det andet gode. Bliv inspireret til at leve et enkelt liv og til at få det bedst mulige ud af det – så længe du alligevel er her!”

Nanna Agerlin – Worklife Redesign

“Denne podcast er til for dig, der gerne vil inspireres til et arbejdsliv med mere mening, autenticitet, styrke, balance, glæde og nærvær. Værtinde, Nanna Agerlin, interviewer gæster.”

Kisser Paludan – Soultalk

“Denne podcast er til for dig, der gerne vil inspireres til et liv med indre ro, højt selvværd, styrke, balance, glæde og nærvær. Værtinde, Kisser Paludan, interviewer gæster. Hun er selv spirituel psykolog og forfatter og kender har beskæftiget sig med personlig og spirituel udvikling i over 30 år.”

Femina – Kloge Koner

“Gennem tusindvis af år har mennesker opsøgt kloge koner for råd, vejledning og svar. Kloge koner med evner og indsigt – fordi de har levet et liv, fuldt og helt, med selvindsigt og åbne øjne. I denne podcastserie opsøger vi nogle af disse kloge kvinder for at høre deres tanker om det der optager os – lige nu.”

“Det handler om at starte.

Find modet til at tage det første skridt.

Ellers bliver du, hvor du er i dag.”

— Signe Birkum | Certificeret Life & Business Coach

En fin, lille e-mail- alle mandage 52 uger om året - gratis

Skab gode hverdage for dig - og skab gode dage for dem omkring dig.