Drømmer du om ‘noget andet’? Drømmer du om et arbejdsliv med mere mening? Så handler det om at træffe små, gode valg i din hverdag.

Sidder du – ligesom en del af mine klienter – i et job, der ikke passer til dig (længere)? Måske har det aldrig været helt rigtigt, måske har du udviklet dig, eller også har din arbejdsplads, så I ikke længere er et match.

Måske drømmer du om noget andet? Noget HELT andet? At starte som selvstændig? At tage en ny uddannelse? Eller noget tredje?

Måske tænker du bare på, om du kan finde en lignende stilling i en lignende virksomhed. Hvad enten det er det ene eller det andet, er det her indlæg til dig.

Hverdag, valg, arbejdsliv, coach, københavn, karriere

Min vej til selvstændig Coach handler om de små valg

Grunden til, at jeg skriver det her indlæg, er, at jeg af og til hører en sætning, der får mig til at spidse ører:

“Du er også altid så heldig.”

Det er en sætning, jeg typisk hører, når samtalen falder på min vej fra Udenrigsministeriet over en Coachuddannelse på en af Danmarks førende uddannelser til i dag at arbejde som selvstændig Coach i København – og endelig have fundet en hylde, hvor jeg både er god til det, jeg laver (i al beskedenhed), og som jeg nyder.

Stik imod hvad mange kan tro, handler det ikke om at tage store, livsforandrende valg som f.eks. at sige op og smutte fra det hele. Jeg sagde heller ikke op fra den ene dag til den anden. Jeg vandrede ikke bare ind på min chefs kontor og smed en opsigelse fra mit fuldtidsjob, hvorefter jeg sprang ud som Coach med kalenderen fyldt med klienter dagen efter.

Nej.

Min vej hertil består af en lang (aaaaaalenlang) række af små valg over de seneste 4-5 år.

Det her indlæg er en kærlig påmindelse om, at du også har et valg. Du har et valg i dag.


Hvorfor er dine små, daglige valg så afgørende?

Jeg kunne forestille mig, at du – hvis du sidder i et ‘godt’ fuldtidsjob, der betaler dine ferier og dine børns tøj, så kan det være angstprovokerende at tænke på, at du ikke længere har det job.

Du kan ikke bare sige op (hvem kan i øvrigt det?).

Det kan også være, at du føler, at vejen mod dine drømme er uoverskueligt lang, og derfor venter du lidt med at gå i gang.

Når noget virker overskueligt, udskyder vi det. Det er kroppens indbyggede funktion, der i virkeligheden skal passe på os.

Der er en sabeltiger!

Din hjerne er designet til at flygte eller fryse, når der er fare på færde. Det var ret smart, dengang vi blev truet af en sabeltiger foran vores jordhule. I dagens Danmark svarer ‘et stort valg’ til en sabeltiger. I hvert fald for din hjerne, der ikke kan se forskel.

Du skal altså snyde din hjerne til at tro, at der ikke er nogen sabeltiger – selvom du er midt i et stort, livsforandrende valg.

For hvis din hjerne tror, der er en fare lige rundt om hjernen, ja, så enten flygter den eller fryser den = du tager ikke det store valg.

Hvordan kan du snyde din hjerne?

Det gør du ved at tage små, ‘ufarlige’ valg i din hverdag, som din hjerne ikke opfatter som en brølende sabeltiger.


Sådan går du vejen mod ‘noget andet’

Jeg kan godt forstå, hvis du lige nu tænker, at du ikke ved, hvad ‘noget andet’ er. Hvis du har det som mange af mine klienter, kan det være svært at sætte ord på, hvad du egentlig gerne vil – sådan for alvor.

Måske står du i den anden grøft og ved præcis, hvad du drømmer om.

Uanset om det er det ene eller det andet, handler det om – allerede i dag – at skabe forudsætningerne for, at du på sigt kan skabe det, du drømmer om gennem små (læs: bittesmå) valg. Og hvis du lige nu ikke ved, hvad det er, så er der en vis portion sandsynlighed for, at du finder ud af det undervejs.

Hvad kunne et hverdagsvalg være?

Følgende er blot et eksempel, men ikke desto mindre et eksempel fra den virkelige verden:

Lad os sige, at du har en stille drøm om at starte som selvstændig, men at du gerne vil have sparet et beløb svarende til et halvt års løn op, inden du kaster dig ud i projektet.

Det lille valg, du kan træffe allerede i dag, er så ikke at spare 150.000 op! Det ville få de fleste (inklusive mig selv) til at droppe drømmen på stedet.

Det kunne i stedet handle om at åbne en opsparingskonto. Eller at opsige dit Netflix-abonnement. Eller at gå helt crazy og lægge et budget for at se, hvor og hvordan du kan spare – lad os sige – 1.000 kr. om måneden.

Tager det så tid at spare alle de penge op?

Ja, for f******.

Men der er heller ingen, der har sagt, at det skal ske til i morgen, vel?

Tværtimod.

Det handler om de mange små valg, du træffer i din hverdag – over flere år.

Det er dem, de små valg, der skaber dit fremtidige arbejdsliv.

Kærligst,
Signe
Certificeret Life & Business Coach i København

PS: Husk at du altid kan booke en gratis afklaringssamtale, hvis du vil have hjælp til at undersøge, hvilke valg du kan træffe i din hverdag for at skabe ‘noget andet’